Tussen Rotterdam en Gorinchem in ligt het oudste dorpje van de Alblasserwaard, Oud Alblas. CSAR werd in 2011 gevraagd door de opdrachtgever een ontwerp te maken voor een bestaande landelijk gelegen vrijstaande woning, gebouwd begin jaren ’90.   Voorontwerp De …

In een nieuwbouw appartement aan het IJ is in de hoge ruimte op de begane grond een entresol geplaatst zodat er een werkplek voor de opdrachtgeefster kon worden gecreëerd. Deze entresol is uitgevoerd in staal en de profielen zijn bewust …

Deze karakteristieke bovenwoning in de Rivierenbuurt in Amsterdam is na een lange periode van verhuur verkocht en moest dus geheel gerenoveerd worden. Door een herindeling in een deel van het appartement zijn een ruime leefkeuken en badkamer ontstaan. In de gehele …

Naar aanleiding van één van de zoektochten voor het programma Huizenjacht is een mooi project tot stand gekomen. Op basis van het ontwerp dat wij voor één van de huizen hadden gemaakt is er gekozen om dit huis te kopen …

In deze jaren ’30 woning zijn de typische ornamenten behouden. Met behulp van een aantal ingrepen is de indeling geoptimaliseerd en komt er meer licht de woning in. Tussen de voor- en achterzijde zijn verdiepingshoge transparante deuren geplaatst waardoor de …

Deze woning op de begane grond in de Rivierenbuurt in Amsterdam is geheel gerenoveerd. De hoofdindeling is gelijk gebleven waarbij voornamelijk de indeling van de hal, badkamer en toilet zijn herzien. Door een deel van de hal bij de badkamer …

Een groot pand aan de Voorstraat in Noordwijk was voorheen ingedeeld in verschillende appartementen. De opdracht was dit terug te brengen tot één luxe woning. De voorgevel is in klassieke stijl gehouden. De achtergevel is opnieuw gestuct en er is …

Een grachtenpand in Haarlem is compleet gerenoveerd. Op de begane grond is een praktijkruimte gecreëerd in de voormalige garage. Op de eerste en tweede verdieping bevindt zich de woning. De karakteristieke elementen van deze voormalige drukkerij, zoals de balken en …

In een woonhuis in Amstelveen is de achtergevel 2,5 meter vergunningsvrij uitgebouwd en is de indeling van de begane grond gewijzigd. Aan de achterzijde is een ruime leefkeuken gerealiseerd met grote glaspuien naar de achtertuin.